Lezing Rembrandt jaar

In het werk van Rembrandt (1606-1669) nemen Bijbelse voorstellingen een grote plaats in.

Men spreekt van ca. 300 voorstellingen (schilderijen, etsen, tekeningen). In het kader van het Rembrandtjaar (Rembrandt 350 jaar geleden gestorven) besteedt Adri van der Wal (emeritus predikant van de Marktpleinkerk in Hoofddorp) aandacht aan dit deel van Rembrandts oeuvre. In de wijze waarop Rembrandt zijn onderwerpen weergeeft, zijn duidelijk veranderingen aanwijsbaar. Dat is onder meer zichtbaar in de reeks uitbeeldingen van het verhaal van de Emmaüsgangers die hij door de jaren heen maakte. Adri van der Wal verzorgde eerder presentaties over Marc Chagall en Genesis in de kunst op De Kaag.

Wanneer

Woensdag 2 oktober 10:30-12:00

Aanmelden

Wil je zeker zijn van een plekje bij de lezing? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar info@stalopdekaag.nl of ons te bellen op 0252-544688. 

Informatie opvragen

Wat wij doen met onze opbrengsten

Wij proberen een bijdrage te leveren aan het welzijn van onze omgeving en steunen vele locale goede doelen zoals Stichting Ons Tweede Thuis, Prince/Princess Foundation, Stichting De Zonnebloem, Voedselbanken in de regio, Eendenkooi Warmond en werken ook graag samen met anderen die een bijdrage willen leveren aan een betere wereld en meer.

Ander nieuws

De Dutch Don’t Dance Division

Dans, theater en muziek in een prachtig Hollands decor, onder het genot van een heerlijke driegangendiner.
Lees meer
Prince/Princess Foundation

Prince/Princess Foundation

Op twee woensdagen in de maand ontvangen wij een enthousiaste club die jurkjes en broekjes maken voor arme kinderen.
Lees meer

Mercy Ships Charity Dinner

29 november was een mooie en gezellige avond om de sponsoren van dit goede doel te bedanken.
Lees meer