Dichter bij Bach kun je niet komen

In de Kaagse kerk organiserden wij op zaterdag 2 april een middag rond Bach. Het programma bestond uit muziek zang en tekst rond de Bach Bijbel.

Hoe zo Bach Bijbel?

Dat zit zo: Uitgeverij van Wijnen leent aan Boekwinkel Het Kruispunt in Hoofddorp tijdens de Veertigdagentijd de Facsimile van het meest persoonlijke document van Bachs nalatenschap uit: zijn Bijbel.

In deze Bijbel die bestaat uit 3 delen kunt u over Bachs schouders meelezen en zien welke aantekeningen hij in zijn Bijbel heeft gemaakt.

Wat stond op de boekenplank bij Bach?

Kenners weten wat Johann Sebastian Bach op zijn boekenplank had staan.  Daar is een lijst van. Maar de boeken zelf gingen allemaal verloren.
Allemaal? Nee. Het boek dat voor Bach het belangrijkste was, zijn Bijbel, is bewaard gebleven en ligt in een Lutherse universiteitsbibliotheek in Amerika.
Dat boek, het meest bijzondere document uit Bachs leven, is nu beschikbaar als unieke facsimile-uitgave. Dat betekent dat u deze heruitgave die er tot in de details uitziet zoals het origineel op zaterdag 2 april kunt bewonderen. U kunt dan kennismaken met de eigenhandige aantekeningen die Bach in zijn Bijbel aanbracht.

Programma:

Het werd een erg inspirerende middag, waarin zang, orgel en pianospel klonk.

Bovendien werd het nog een te meer duidelijk, deze kerk is uitermate geschikt voor het geven van een klein concert. 

Informatie opvragen

Wat wij doen met onze opbrengsten

Wij proberen een bijdrage te leveren aan het welzijn van onze omgeving en steunen vele locale goede doelen zoals Stichting Ons Tweede Thuis, Prince/Princess Foundation, Stichting De Zonnebloem, Voedselbanken in de regio, Eendenkooi Warmond en werken ook graag samen met anderen die een bijdrage willen leveren aan een betere wereld en meer.

Ander nieuws

Make a Child Happy

Zomerkamp op de Stal op de Kaag. Make a Child Happy
Lees meer

Trouwambtenaar Adriaan

Trouwen op de Kaag met een bijzondere trouwambtenaar
Lees meer

De Dutch Don’t Dance Division

Binnenkort weer op Kaageiland! We schrijven hier binnenkort meer over.
Lees meer