Over ons

Geschiedenis

In 2007 is initiatiefnemer Pastoor Kees van Lent Stal op de Kaag begonnen. Hij wilde de bewoners van de regio (eigenlijk iedereen in Nederland) een plek bieden voor bezinning, spiritualiteit en geloof. Toen hij de 'Stal' kocht was het een bouwval, maar nu staat er een prachtige, in stijl gerestaureerde, stal met een hooikap en een prachtige tuin. Een ruimte waar mensen bij elkaar kunnen komen om elkaar te ontmoeten en een goede tijd met elkaar hebben. Pastoor Kees wilde aanvankelijk vooral een wisselend aanbod van workshops en themabijeenkomsten aanbieden gericht op bezinning. Inmiddels wordt Stal op de Kaag veel breder ingezet. Bedrijven, besturen, scholen, kerken, goede doelen, stichtingen en particulieren bezoeken onze locatie regelmatig voor een vergadering, training, cursus of jubileum, voor sportactiviteiten, voor ontspanning en bezinning of gewoon om er te werken. 

Goede doelen

Anno vandaag is Stal op de Kaag zich meer gaan richten op de zakelijke en particuliere markt, alhoewel bezinning en hulpverlening belangrijk blijft. Wat ons onderscheidt van andere locaties is onze warme aandacht voor ieder mens en onze speciale aandacht voor mensen met een beperking, voor ernstig zieken of minderbedeelden. Onze vergader-, feest- en logeerlocaties zijn voorzien van diverse aanpassingen en daardoor voor bijna iedereen geschikt.

De opbrengsten van Stal op de Kaag zijn bestemd voor het goede doel. In 2018 is deze bestemming steviger vorm gegeven met de oprichting van een onafhankelijke stichting genaamd Stichting Dalmanoetha. De stichting zetelt in De Stal en moet ervoor zorgen dat de opbrengsten van Stal op de Kaag op de juiste manier worden bestemd. Zo huisvesten wij gratis de Prince/Princess Foundation, verzorgt de tuingroep van Stichting Ons Tweede Thuis onze tuin,ondersteunen wij met financiële middelen, regionale jeugdactiviteiten of bieden we mensen in moeilijke omstandigheden de gelegenheid in de Schuur op adem te komen. Ook steunen wij locale voedselbanken, de eendenkooi Warmond (natuur), de Molenstichting (cultuur) Stichting SantÉgidio (daklozenhulp Amsterdam) en het Luchthavenpastoraat (geloof). Verzoeken voor financiële ondersteuning van lokale goede doelen worden altijd met zorg behandeld.

Stalmeesters

Een bezoek aan onze locatie moet bijzonder zijn. Als je onze gast bent, word je hartelijk ontvangen door onze Stalmeesters Adriaan en Bob. Zij zorgen er tijdens je bezoek voor dat het jou aan niets ontbreekt.

Vrijwilligers

Stal op de Kaag kan niet zonder vrijwilligers. Gelukkig beschikken wij over een uitstekend team hulptroepen dat behulpzaam is wanneer wij grote groepen  ontvangen. Met z'n allen zorgen we ervoor dat iedereen kan genieten van onze unieke en prachtige locatie in Zuid-Holland. Wij zijn bijzonder blij met de inzet en de hulp van onze vrijwilligers, die we echt niet kunnen missen!

Waar we voor staan

Het hele team van Stal op de Kaag zet zich in voor:

  • Gastvrijheid
  • Kwaliteit
  • Persoonlijke aandacht
  • Maatschappelijke betrokkenheid