Over ons

Historie

In 2007 is initiatiefnemer Pastor Kees van Lent Stal op de Kaag begonnen. Hij wilde de bewoners van de regio, en in feite het hele land, een plek bieden voor bezinning, spiritualiteit en geloof. Toen hij de 'Stal' kocht was het een bouwval, maar nu staat er een prachtig in stijl gerestaureerde stal met een hooikap en een prachtige tuin. Een ruimte waar mensen bij elkaar kunnen komen om elkaar te ontmoeten en een goede tijd met elkaar hebben. Pastor Kees wilde aanvankelijk vooral een wisselend aanbod van workshops en themabijeenkomsten aanbieden gericht op bezinning. Inmiddels wordt Stal op de Kaag veel breder ingezet. Bedrijven, scholen, kerken, goede doelen, stichtingen en particulieren bezoeken onze locatie regelmatig voor een vergadering, training, cursus, jubilea, sportactiviteit, ontspanning, bezinning en reünie. 

Goede doelen

Anno vandaag is Stal op de Kaag zich meer gaan richten op de zakelijke en particuliere markt, alhoewel bezinning centraal blijft staan. Wat ons onderscheidt van andere locaties is onze bijzondere aandacht voor mensen met een beperking, ernstige zieken of minderbedeelden. Onze vergader-, feest- en logeerlocatie zijn voorzien van diverse aanpassingen voor minder valide, bij ons kan iedereen gebruik maken van onze diensten.

De opbrengsten van Stal op de Kaag zijn bestemd voor het goede doel. In 2018 is hiervoor een onafhankelijke stichting Dalmanoetha voor opgericht. Deze stichting zorgt ervoor dat de opbrengsten van Stal op de Kaag op juiste bestemming worden uitgegeven. Een voorbeeld hiervan is dat Stichting de Zonnebloem gratis gebruik mag maken van onze boten. De Voedselbanken uit de omgeving steunen we met financiële middelen. Zo zijn er vele andere goede doelen die wij met onze opbrengsten ondersteunen. 

Stalmeesters

Als je onze locatie bezoekt word je hartelijk ontvangen door onze Stalmeesters Adriaan en Bob. Zij zorgen er tijdens jullie bezoek voor dat het jullie aan niets ontbreekt.

Vrijwilligers

Stal op de Kaag telt ook vele vrijwilligers. Dit gezellige team zorgt ervoor dat iedereen kan genieten van deze unieke en prachtige locatie in Zuid-Holland. Wij zijn heel dankbaar voor hun fantastische inzet en betrokkenheid. 

Waar we voor staan

Het hele team van Stal op de Kaag zet zich in voor:

  • Gastvrijheid
  • Kwaliteit
  • Persoonlijke aandacht
  • Maatschappelijke betrokkenheid