Breek de Week-Plus

Vanaf nu is er in de Stal op woensdagmorgen geen inloop meer onder het motto: Breek in de Week. Wel wordt er in de Kaagse kerk, een Breek in de Week-Plus georganiseerd op de eerste woensdag van de maand. 

Woensdagmorgen 5 oktober

Vijftien jaar Stal op de Kaag: Een geslaagde missie

In de presentatie die gegeven wordt door Jan Biemond, staan we stil bij het derde lustrum van bezinningscentrum Stal op de Kaag, de voormalige boerderij Dank en Hoop. Een initiatief van pastoor Kees van Lent met als ideaal: 'vanuit christelijke traditie mensen de mogelijkheid bieden tot bezinning'. In de breedste zin van het woord, om het hoofd leeg te maken in deze inspirerende omgeving op Kaageiland aan de waterkant of op een wandeling dwars door de weilanden. We kijken met elkaar terug op de ontwikkelingen in en rondom de Stal gedurende de laatste vijftien jaar die het eiland een stuk interessanter en mooier maakten. We denken aan de komst van het Laarzenpad, de bouw van Logeerhuis Kaagervaaring aan de waterkant voor mensen met een beperking en aan de fluisterboot met dezelfde naam in de naastgelegen haven. Maar ook aan de prachtige beeldentuin met uitzicht over de Kagerplassen. We staan stil bij de vele mooie activiteiten die in en rondom de Stal zijn ontwikkeld. Ook mag niet vergeten worden de recente exploitatie door de Stal van de geheel verbouwde dorpskerk. In korte tijd zijn er (naast de wekelijks kerkdienst) inspirerende bijeenkomsten geweest rondom J.S. Bach en professionele dansvoorstellingen. We beginnen de voordracht met een stukje Kaaghistorie, een kleine geschiedenis van boerderij Dank en Hoop, geïllustreerd met een groot aantal afbeeldingen van het dorp de Kaag vanaf 1890

Vanaf 10.00 uur is er koffie.

10.30 uur begint het programma.

Woensdagmorgen 2 november

Optreden Bardo Bedsite Zangers

De Bardo Bedsite Singers zijn verbonden aan Hospice Bardo in Hoofddorp en zingen voor gasten in het hospice en voor mensen die via Bardo thuis palliatieve zorg nodig hebben.

Door zacht, liefdevol en aandachtig te zingen bieden zij een moment van ontspanning en bezinning in de laatste levensface. Zittend rond het bed, creëren zij al zingend een sfeer waar de zieke kan ontspannen en genieten.

Op woensdagmorgen 2 november zijn zij te gast in de Kaagse kerk. Daar verzorgen zij samen met pastor Jan Berkvens een speciale Breek in de Week-Plus. Zowel de pastor als de zangers willen op deze manier aandacht vragen en in gesprek gaan over wat Bardo is en wat dit hospice te bieden heeft.

Woensdag 2 november

Vanaf 10.00 uur is er koffie

10.30 uur begint het programma.

 

 

Informatie opvragen

Wat wij doen met onze opbrengsten

Wij proberen een bijdrage te leveren aan het welzijn van onze omgeving en steunen vele locale goede doelen zoals Stichting Ons Tweede Thuis, Prince/Princess Foundation, Stichting De Zonnebloem, Voedselbanken in de regio, Eendenkooi Warmond en werken ook graag samen met anderen die een bijdrage willen leveren aan een betere wereld en meer.

Ander nieuws

Make a Child Happy

Zomerkamp op de Stal op de Kaag. Make a Child Happy
Lees meer

Trouwambtenaar Adriaan

Trouwen op de Kaag met een bijzondere trouwambtenaar
Lees meer

De Dutch Don’t Dance Division

Binnenkort weer op Kaageiland! We schrijven hier binnenkort meer over.
Lees meer