Vanaf nu is er in de Stal op woensdagmorgen geen inloop meer onder het motto: Breek in de Week. Wel wordt erof in de Kaagse kerk, of in de Stal een Breek in de Week-Plus georganiseerd op de eerste woensdag van de maand. 

Een kijkje nemen in de Eendenkooi 

Breek in de week-plus 5 april 2023

Aan de oevers van de Kagerplassen ligt de eendenkooi van Warmond. De eendenkooi bestaat dit jaar 400 jaar. Sinds 2008 wordt de eendenkooi onderhouden door een enthousiaste groep vrijwilligers. Initiatiefnemer en bioloog Bart van Konijnenburg vertelt op woensdagmorgen 5 april over de geschiedenis en het beheer van de eendenkooi. Hierbij wordt aan de hand van het concept 'natuuramnesie' ook ingegaan op de plaats en functie van de eendenkooi in de grotere omgeving.

Vanaf 10.00 uur is er koffie en op 10.30 uur begint de presentatie.

 

De Kaag in oorlogstijd

Breek in de Week-Plus 3 mei 2023

Vrijheid is een groot goed, dat besef je steeds weer als je de oorlogsbeelden in de krant en op tv ziet. Wat er aan onze vrijheid voorafging zijn de oorlogsjaren 1940-1945. Jaren die we niet mogen vergeten. Jan Biemond schreef het boekje: "De Kaag in oorlogstijd" en neemt ons op woensdagmorgen 3 mei me naar de oorlogsjaren in Kaag en Buitenkaag.

Vanaf 10.00 uur is er koffie en om 10.30 uur begint het programma. Welkom!

 

Stoepplantjes

Breek in de Week-Plus 7 juni 2023

Plantjes tussen de tegels op je terras of straatstenen. Vaak worden ze gezien als onkruid dat snel weggehaald moet worden. Vroeger werden dit soort plantjes bespoten met een onkruidverdelger. Dat lijkt nu niet meer aan de orde, of toch wel?

Op woensdagmorgen 7 juni komt Dick Gatsonides, vrijwilliger bij de Heimanshof, ons wegwijs maken in de wereld van de stoepplantjes. Vanaf 10.00 uur is er koffie en de presentatie begint om 10.30 uur.

Welkom!

 

Informatie opvragen

Wat wij doen met onze opbrengsten

Wij proberen een bijdrage te leveren aan het welzijn van onze omgeving en steunen vele locale goede doelen zoals Stichting Ons Tweede Thuis, Prince/Princess Foundation, Stichting De Zonnebloem, Voedselbanken in de regio, Eendenkooi Warmond en werken ook graag samen met anderen die een bijdrage willen leveren aan een betere wereld en meer.

Ander nieuws

Make a Child Happy

Zomerkamp op de Stal op de Kaag. Make a Child Happy
Lees meer

Trouwambtenaar Adriaan

Trouwen op de Kaag met een bijzondere trouwambtenaar
Lees meer

De Dutch Don’t Dance Division

Binnenkort weer op Kaageiland! We schrijven hier binnenkort meer over.
Lees meer