Breek in de WeekPlus

Woensdag 4 oktober 2023

Als het weer eens vrede was

Ina Steur hield als 15jarig meisje tijdens de oorlog 1940-1945 een dagboek bij. Haar dochter Anneke Dijkman besloot om dit dagboek, waarvan een kopie ligt opgeslagen in de archieven van het NIOD in Amsterdam, uit te geven. Over de impact die een oorlog op een jong meisje heeft, en over de inspanningen die het kost om daar een boek van te maken komt Anneke Dijkman vertellen.

Vanaf 10.00 uur is er koffie en het programma begint om 10.30 uur.

 

Woensdag 1 november 2023

Dwalen door verhalen

De Bijbel is door de eeuwen heen een inspiratiebron geweest voor kunstenaars. De hoeveelheid verhalen zorgden ervoor dat er enorm veel beelden en schilderijen zijn gemaakt rond Bijbelverhalen. Adri van der Wal neemt ons op 1 november me in kunstwerken die gemaakt zijn rond het Bijbelboek Exodus.

Vanaf 10.00 uur is er koffie en het programma begint om 10.30 uur.

 

Woensdagmorgen 6 december 2023

Kerstgroepen wereldwijd

Dit jaar wordt gevierd dat het 800 jaar geleden is dat Franciscus de eerste kerststal realiseerde. Deze gebeurtenis was voor De Vereniging Kerstgroepen in Nederland aanleiding om een boek uit te geven, met daarin verhalen en afbeeldingen van kerstgroepen wereldwijd. Henk Koning is de initiator achter dit boek en Kees van de Veer de fotograaf. Samen komen ze er op 6 december over vertellen.

Vanaf 10.00 uur is er koffie en het programma begint om 10.30 uur.

Informatie opvragen

Wat wij doen met onze opbrengsten

Wij proberen een bijdrage te leveren aan het welzijn van onze omgeving en steunen vele locale goede doelen zoals Stichting Ons Tweede Thuis, Prince/Princess Foundation, Stichting De Zonnebloem, Voedselbanken in de regio, Eendenkooi Warmond en werken ook graag samen met anderen die een bijdrage willen leveren aan een betere wereld en meer.

Ander nieuws

Make a Child Happy

Zomerkamp op de Stal op de Kaag. Make a Child Happy
Lees meer

Trouwambtenaar Adriaan

Trouwen op de Kaag met een bijzondere trouwambtenaar
Lees meer

De Dutch Don’t Dance Division

Binnenkort weer op Kaageiland! We schrijven hier binnenkort meer over.
Lees meer