Even bijpraten

Op deze plek vertellen wij over activiteiten die in de Stal hebben plaatsgevonden

10 december 2023 was er in de Kaagse kerk een prachtig concert van:

Xiaojia Xu & Jia Xia

Xiaojia Xu en Jia Xia zijn beiden afkomstig uit China en wonen sinds respectievelijk 2000 en 2015  in Nederland. Xiaojia Xu is zowel uitvoerend musicus, docent als ondernemer. Zij is celliste in het Erasmus Trio. Speelt dan kamermuziek, maar houdt ook van (combinaties met) hedendaags, jazz en volksmuziek. Daarin heeft zij een goede duopartner aan Jia Xia. Hij is opgegroeid met klassiek, maar uiteindelijk opgeleid tot gerenommeerd jazzpianist en componist en heeft een geheel eigen stijl.

In de Kaagse kerk speelden zij volks- en klassieke muziek met o.a. Liszt, Piazolla, Saint-Saëns en Japanse en Chinese volksmuziek.

 

Op zaterdag 18 en zondag 19 november genoten we van Koffie&Cake.

Toen dit project aangekondigd werd, moest iedereen gelijk gniffelen. Want waar vinden mooie ontmoetingen, dierbare momenten plaats, waar halen we bijzondere herinneringen op: juist ja, bij begrafenissen.

Kleynkoor Academy had een ontroerend kleinkunst project samengesteld dat werd uitgevoerd door de jongeren van de bovenbouw (17 t/m 20 jaar) ondersteund door de jongere leden van de academy. Liederen over afscheid, met een lach en een traan gegoten in een theatrale vorm. Het werd een uur van stilte en schoonheid in de prachtig verbouwde kerk op Kaageiland.

 

Tijdens Monumentendag 2023 waren de deuren van de Kaagse Kerk open. Naast de schoonheid van de kerk kon ook de mooie tentoonstelling van Jacob Kerssenmakers bezocht worden.

 

Adriaan en Bob, kunnen altijd heel gezellig vertellen over wat er zich zoal in en rond de Stal en de Kaagse kerk afspeelt. Daar kunnen wij dan weer leuk over schrijven, maar we zeggen nu: klik even op onderstaande link en hoor en zie hoe onze locaties gebruikt kunnen worden. Het filmpje is gemaakt door Anna-Maja Kazarian, ter gelegenheid van het 5e ChessQueens Meisjestoernooi.

 

Openlucht Pinksterviering 2022

Het is gezellig druk in en om de Stal. Adriaan en Bob lopen dagelijks heen en weer tussen de Stal en de Kaagse kerk. Daar zijn de afgelopen maanden al een heel aantal mooie activiteiten geweest. Denk maar aan de intieme voorstellingen van DeDDDD-dansers.

Op zondag 5 juni werd de oecumenische ‘Openlucht Pinksterviering’’ vanwege de regen niet achter de Stal maar in de kerk gehouden. Het bleek een mooi oefenmoment: snel werden de gehuurde stoelen verplaatst van onder de hooiberg naar de kerk, en konden de 120 mensen genieten van het swingende Gospel & Soul Choir Elijah.  Toen de zon even doorbrak werd er koffiegedronken op het kerkplein. Heerlijk dat dit allemaal mogelijk is in het zo prachtig gerenoveerde kerkgebouw

 

Schilderij van Kees

De liefde voor het ambacht drijft portretschilder Edwin van den Dikkenberg tot het maken van prachtige kunstwerken. Maandag 22 november kwam hij naar de Stal om het portret dat hij gemaakt heeft van Kees van Lent te overhandigen. Wij zijn trots op onze initiatiefnemer, Het schilderij verdient dan ook een mooi plekje in de Stal. 

 

 

Wijn met Heijnes etiket

Zo was er  maandagavond 1 november de presentatie van de Heijnes wijn in De Stal. Rode en witte wijn met een origineel etiket, voorzien van een afbeelding van een Heijnes schilderij. Heijnes (1888-1963) was kunstschilder, en dorpsgenoot van de Kagers. De aanwezigen hebben genoten van de presentatie en de wijn! Natuurlijk deed ook het verhaal achter het schilderij van Tante Kee, dat in De Stal hangt de aanwezigen glimlachen.

Informatie opvragen

Wat wij doen met onze opbrengsten

Met Stichting Dalmanoetha proberen wij een bijdrage te leveren aan het welzijn van onze omgeving en steunen wij vele locale goede doelen zoals Stichting Ons Tweede Thuis, Prince/Princess Foundation, Voedselbanken in de regio, Eendenkooi Warmond, Sant' Egidio (daklozenhulp Amsterdam) en het Luchhavenpastorat op Schiphol  Kijk voor informatie over de doelen die wij steunen op https://dalmanoetha.nl

Daar kunt u ook zelf een aanvraag voor ondersteuning van uw project indienen.  en meer.

Ander nieuws

Make a Child Happy

Zomerkamp op de Stal op de Kaag. Make a Child Happy
Lees meer

Trouwambtenaar Adriaan

Trouwen op de Kaag met een bijzondere trouwambtenaar
Lees meer

De Dutch Don’t Dance Division

Binnenkort weer op Kaageiland! We schrijven hier binnenkort meer over.
Lees meer